Köszöntünk, Kedves Olvasó!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/417-6567

Csataterek Petőfije
Csataterek Petőfije
3 500 Ft

Csataterek Petőfije

Dokumentumok, Petőfi-művek hadtörténeti és irodalomtörténeti-poétikai elemzésekkel

3 500 Ft
Részletek

Könyvünk nem csak a költő versein, levelein és más írásos emlékein keresztül keresi az 1848-1849-es szabadságharc Petőfijét, de Ratzky Rita az irodalomtudós gondosságával irányítja a figyelmünket arra a geográfiai környezetre, amely ihletadója vagy éppen szülőhelye volt az írásnak. Vannak és lesznek, akik a kész szöveg mellett az iránt is érdeklődnek, hol és hogyan jött létre a szóban forgó műalkotás.
Erre és azokra a kérdésekre keressük Kedves Gyula hadtörténésszel a választ, hogy Petőfi Sándor egy ünnepelt zseni volt-e, aki csak jelmezként vette fel az egyenruhát, amikor példát kellett mutatni, s a harcmezőket kikerülve jól odamondogatott a tehetetlen katonai vezető apparátusnak, vagy a harcmezőn karddal a kezében is politikai meggyőződését vállaló, életét tudatosan a szabadságért való küzdelemben feláldozó honvédtiszt.
De milyen gyermeke volt szüleinek és bátyja öccsének, milyen férj, milyen barát, milyen bajtárs, milyen forradalmár és költő volt Petőfi Sándor? Sokan azt hisszük, tudjuk.
Biztosan?

Adatok
ISBN:
9789639614628
Kiadás éve:
2009
ezt is ajánljuk
Vélemények