Köszöntünk, Kedves Olvasó!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/417-6567

Hangyafarsang
Hangyafarsang
2 000 Ft

Hangyafarsang

Mindenkor nagy öröm egy új, gyermekeknek szóló kötetet megjelenése. Csík Mónika Hangyafarsang című költeménye a szabadkai Életjel Kiadó gondozásában egy izgalmas vállalkozás folytatása, hiszen Kanyó Janovics Erika képzőművésszel, jelmeztervezővel ez immár a harmadik közös kiadványuk. A Pópopó és Totyka, a Szekrénylakók után a Hangyafarsang című kötetben „erősítik” egymást, tanújelét adva szöveg és rajz csodálatos egymásra hangolódásának, együttes hatásának. S teszik ezt rendkívüli igényességgel, játékos felszabadultsággal, mintegy példázva, hogy a gyermekközönség igényes, értékes irodalom irányába történő hangolása, terelgetése kiemelt jelentőségű feladat.

   Csík Mónika egyedi hangú író, költő, aki a gyermeki lélek jó ismerőjeként ezúttal a Hangyafarsang című költeményében eláraszt minket megannyi izgalmas, játékos nyelvi bukfenccel, ritmusvariációkkal, versének lüktető irama megállíthatatlan, minden következő versszak mintha ötletben, meglepetésekben szeretné felülmúlni az előzőt. Ugyanakkor mintha e vidám mulatozó, jelmezeikben vonuló hangyanépség felülírná a mesékben róluk kialakult képet, miszerint fő tulajdonságuk csak a szorgalom lenne.

   Kanyó Janovics Erika hosszú éveken keresztül volt a Szabadkai Gyermekszínház jelmeztervezője, de mindig is voltak olyan munkái, amelyekben egy kivételes érzékenységű képzőművészt ismerhettünk meg benne. Rajzai az ébredő gyermeki kíváncsiság fantáziával teli képi megfogalmazásai.

    Ez a kötet olvasva, nézve is maradandó élményt nyújt, ezért kiadásra ajánlom.

                                                                                            

                                                                                                                          (Ágoston Pribilla Valéria)

2 000 Ft
ezt is ajánljuk
Vélemények