Facebook
Házhozszállítás

Hírlevél
JoobleTermékajánló
Szűrés
Kiadó
Szerző
Oldalszám
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termék részletek


Szent Ágoston vallomásai

Szent Ágoston vallomásai
2 100 Ft
 • Egy tévelygő megtérésének, fordulatának története ez. Ágoston manicheistából és újplatonistából lett Krisztus követője, rétorként hagyta, hogy Isten szólítsa meg őt, s végül északafrikai püspökként a nyugati kereszténység első számú egyházatyája lett. Nála az alanyiság konfesszionális elmélyítése, a gyermek- és kamaszkor felelevenítésétől az anyja elsiratásáig, mindig létünk alapjához, teremtőjéhez vezet - legbelül az örök fényt, a kegyelem forrását fedezhetjük fel. "Ha csalatkozom is, vagyok", mondta, s ezzel, az önmagunkról való bizonyosság hangsúlyozásával modernebb volt, mint bárki más akkoriban. Véletlen-e hát, hogy a 20. században a legnagyobbak újra elővették a műveit Wittgensteintől kezdve Arendton és Jasperson keresztül Lyotard-ig és Derridáig? (Losoncz Márk)
  Jean Paul Mongin filozófus - a Les petits Platons szerkesztőjeként több gyermekkönyv szerzője - ez alkalommal Szent Ágoston fő művét meséli újra, hogy megmutassa a fiatalolvasóknak: a vallomás mindenekelőtt a magasztalás tevékenysége.
  Marion Jeannerot iparművészként diplomázott Strasbourgban. Plakátokat rajzol, többek között pedig a Három kismalac történeteit illusztrálta a Syros Kiadónál. Továbbá limitált kiadású művészeti könyveket tervez.
 • ISBN
  9788632310476
  Kiadás éve
  2018
  Kiadó
  Forum Kiadó
  Szerző
  Jean Paul Mongin
  Oldalszám
  64
  Cikkszám
  789211
Webáruház készítés