Szent Ágoston vallomásai

Szent Ágoston vallomásai

Szent Ágoston vallomásai

2 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Egy tévelygő megtérésének, fordulatának története ez. Ágoston manicheistából és újplatonistából lett Krisztus követője, rétorként hagyta, hogy Isten szólítsa meg őt, s végül északafrikai püspökként a nyugati kereszténység első számú egyházatyája lett. Nála az alanyiság konfesszionális elmélyítése, a gyermek- és kamaszkor felelevenítésétől az anyja elsiratásáig, mindig létünk alapjához, teremtőjéhez vezet - legbelül az örök fényt, a kegyelem forrását fedezhetjük fel. "Ha csalatkozom is, vagyok", mondta, s ezzel, az önmagunkról való bizonyosság hangsúlyozásával modernebb volt, mint bárki más akkoriban. Véletlen-e hát, hogy a 20. században a legnagyobbak újra elővették a műveit Wittgensteintől kezdve Arendton és Jasperson keresztül Lyotard-ig és Derridáig? (Losoncz Márk)
Jean Paul Mongin filozófus - a Les petits Platons szerkesztőjeként több gyermekkönyv szerzője - ez alkalommal Szent Ágoston fő művét meséli újra, hogy megmutassa a fiatalolvasóknak: a vallomás mindenekelőtt a magasztalás tevékenysége.
Marion Jeannerot iparművészként diplomázott Strasbourgban. Plakátokat rajzol, többek között pedig a Három kismalac történeteit illusztrálta a Syros Kiadónál. Továbbá limitált kiadású művészeti könyveket tervez.
Adatok
ISBN
9788632310476
Kiadás éve
2018
Kiadó
Forum Kiadó
Szerző
Jean Paul Mongin
Oldalszám
64
Cikkszám
789211