Ötven állat, ami megváltoztatta a történelmet

Ötven állat, ami megváltoztatta a történelmet

Ötven állat, ami megváltoztatta a történelmet

4 500 Ft
Kedvencekhez
Az Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra.
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Az állatok mindenütt jelen vannak a bennünket körülvevő világban. Az ember az elmúlt 20 ezer év során számos állatfajjal közeli kapcsolatot alakított ki, s ezáltal megváltozott mind ő maga, mind az állatok. A hajdanvolt vadászból az ember pásztorrá és földművessé vált, óvta és védelmezte azokat az állatokat, melyeket korábban zsákmányul ejtett. Az állatok meghatározó szerepet játszottak az emberi történelem évezredei folyamán.

Az Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. A földművelésben és a kereskedelemben betöltött szerepükön túl az állatok számos más módon is gazdagították az emberi kultúrát és a történelmet. Egyes állatok – oroszlán, szkarabeusz, kobra, fehérnyakú rétisas – mind vallási, mind politikai szimbólumként megjelentek az emberi közösségekben. A tudomány és az orvoslás fejlődéséhez évszázadokon át állatkísérletek járultak hozzá.

Állatok nélkül fajunk múltja és jövője elképzelhetetlen.
Adatok
ISBN
9789630976343
Kiadás éve
2016
Kiadó
Kossuth Kiadó
Szerző
Eric Chaline
Oldalszám
224
Cikkszám
9789630976343