Köszöntünk, Kedves Olvasó!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/417-6567

A remény útjain
A remény útjain
3 999 Ft

A remény útjain

1946-ot írunk, amikor Frankel Vera és legjobb barátnője, Bán Edit megérkeznek Nápolyba.

3 999 Ft
Részletek

1946-ot írunk, amikor Frankel Vera és legjobb barátnője, Bán Edit megérkeznek Nápolyba. A két lány egy Auschwitz felé tartó vonatról szökött meg, s mindenkit elveszítettek a háborúban. Egy amerikai katonatiszt ajánlólevelének köszönhetően Vera az Egyesült Államok nagykövetségén kap munkát, ahol beleszeret Anton Wight kapitányba.
Úgy tűnik, a dolgok kezdenek jobbra fordulni, ám nemcsak Verának és Editnek, de Wight kapitánynak is meg kell birkóznia a háború okozta traumákkal, és a férfi egy nap szó nélkül eltűnik. A két nőnek így ismét újra kell terveznie az életét, és a vágy, hogy végre maguk mögött tudják a múlt szörnyűségeit, Nápolyból előbb New Yorkba, majd Caracasba vezérli őket.
Hiába telnek azonban az évek, Vera képtelen elfelejteni a kapitányt...

A remény útjain megrázó és magával ragadó történet, melyet a szerző magyar édesanyjának élete inspirált.

Anita Abriel Ausztráliában, Sydney-ben született. A Bard College-ban tanult irodalmat és kreatív írást. Kaliforniában él a családjával.
"Édesanyám, Frankel Vera 1927 áprilisában született Budapesten. Édesapja, Lőrinc ügyvédi praxist vitt Budapesten. A nagymamám, Alíz hét testvére közül három koncentrációs táborban halt meg, a nagypapám pedig négy évet töltött munkatáborban...
Édesanyám és a legjobb barátnője, Edit egy Auschwitzba tartó vonatról szöktek meg. Utazásuk hat éve alatt négy kontinenst jártak be. A helyzetük annyira elkeserítő és szívszorító volt, hogy el sem tudom képzelni, hogyan voltak képesek túlélni mindezt...
Bízom benne, hogy a mai, kihívásokkal teli világban ez a történet segít az olvasóknak, hogy higgyenek önmagukban, a szeretetben, és élet jóságában és az emberségben." 

Adatok
Kiadó:
Libri Könyvkiadó Kft
Szerző:
Anita Abriel
Oldalszám:
365
ezt is ajánljuk
Vélemények